Križarjenje po otokih Dalmacije

 

OD ZADRA V SMERI PROTI DUBROVNIKU SE ZAČENJA DALMACIJA, KI NAS PREVZAME S SVOJIMI ČUDOVITIMI OTOKI. UGLJAN, PAŠMAN, SPUST PROTI ŠIBENIKU IN PLUTJE PO FILMSKI POKRAJINI VZDOLŽ KRKE VSE DO NARODNEGA PARKA IN NEŠTETIH SLAPOV. KORNATI, KI SPOMINJAJO NA LUNINO POVRŠJE.

 

 

 

Predstavljeni itinerarij se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer.
Križarjenje po južni Dalmaciji.
Opredelitev natančnega programa za oglede tukajšnjih otokov bi bila zelo omejujoča.
Lahko se zapeljemo proti severu do punte Ugljana, vse do Dugega otoka, si ob tem ogledamo otoka Rava in Iž ter raziskujemo tamkajšnja naselja in zalive, kjer bi tudi prenočili.
Morda pa zaplujemo južno proti Šibeniku in se podamo v globok kanal, ki vodi do narodnega parka slapov Krke. Park, ki so ga odprli leta 1985, je eden najlepših narodnih parkov na Hrvaškem. Razprostira se na 109 km2 in obsega najatraktivnejši tok reke Krke ter spodnji tok reke Čikole.
Prav tako se lahko podamo na Kornate, v skupino 89 otokov, ki po videzu spominjajo na površje Lune ali Marsa in se razprostirajo na več morskih miljah. V pustem, od sonca ožganem pejsažu, bomo iskali skrite špranje, da bi se prebili na drugo stran. Sprehodili se bomo do lokacije, kjer so v preteklosti snemali film o antični Grčiji in se na enkratnem, neponovljivem prizorišču, tudi sami počutili kot igralci.
To je edino tedensko križarjenje, pri katerem postankov ne določam vnaprej. Edinstvenih zanimivosti je toliko, da bomo smer določili skupaj, ob upoštevanju vaših želja in ob spremljanju vremenskih